Thursday, 16 June 2011

Astro mahu naikkan caj lagi

Esok jumaat 17 Mei 2011.

Tiada apa yang ditunggu.

Engkau di sana, aku di sini.

Kita sama-sama berdiri sendiri. Kasihan kita.

Biar saja.

Aku tunggu minggu depan.

Aku mahu hilang sekejap. Esok lagi kita jumpa.

Aku penat duduk post banner yang sudah siap tapi masalah pula bila mahu post. gambar tidak keluar.

Terus, marah dan tidak puas hati. Ya, mahu tidur.


Tapi, hati ada gembira sikit. Astro kena belasah habis-habis masa berita tv 3 tadi. Kata blogger Ben Ashari, 'padan muka astro'.

Ya, itu sesuai diucap untuk astro. Sikit-sikit naik harga. Berapa kali lagi mahu naik. Kononnya atas alasan tidak dapat lagi bayar kos penyiaran. Haih! kalau ya pun tidak dapat lagi bayar kos penyiaran, tolonglah prihatin sikit dengan keadaan ekonomi rakyat. Ikhtiarkanlah cara lain untuk dapatkan cara supaya dapat bayar kos tu. Sudahlah lambat bayar sikit, potong, mahu aktifkan pula, kena bayar lagi lebih nanti hujung bulan. Itu belum charge tambahan untuk decoder baru 'beyond' RM 20 sebulan dengan alasan decoder tu mahal dan ada HD. Cerita yang diulang berkali-kali pun bikin bosan. Sia-sia saja bayar kalau cerita itu asyik ditonton dalam sebulan atau pun tunggu beberapa bulan lagi, cerita tu ada lagi.

Ini bukan pasal rakyat tidak mampu bayar atau tidak, tapi ini pasal tiadanya penghargaan Astro lansung terhadap customer dia. Cubalah, bagi diskaun ka kadang-kadang, kan sejuk juga hati customer kamu. Oh, Astro, kami faham ini cerita tetang bisnes tapi jangan pernah lupa tanpa customer, Astro tidak akan jadi macam sekarang.
gambar tiada kaitan dengan entri. Just, i do miss my sepet




3 comments:

  1. Astro buat macam tu sebab dia terlebih yakin yang bila dia naikkan charge, customer dia still nda akan lari. Biasalah tu. Bisnes, bila teda pesaing, memang dia 'makan' betul-betul tu customer dia. Kan?

    kisah gerhana bulan dan jiranku

    ReplyDelete
  2. selamat hari jumaat..pakai ariel rumah je sng..hehe

    ReplyDelete
  3. fadzmie:ya betul.dia memang makan sambal belacan pedas2!

    hakim:slmt jg utk kamu.;D naaa, klu pki ariel, abislah banyak tebuan.hahaha

    ReplyDelete

sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...