Sunday, 28 August 2011

6 blog kegemaran

Setiap kali blogwalking gunakan masa yang ada, aku akan klik sebanyak mana blog untuk aku singgah. Kalau tidak ada idea untuk komen dalam entri, aku akan komen dalam shout box tu. Tapi, dalam semua list blog, ada beberapa blog yang jadi kegemaran aku untuk singgah walau sekejap. Lepas tu, aku ketawa seorang dan kagum seorang.

Antaranya:

1) exyanne collection:
Kecenderungan untuk singgah di blog ni adalah satu kemestian sebab pemilik blog yang bernama Aki memang mesra pembaca. Entri dia ada tentang cinta, kerja dan cerita mengarut yang lucu tapi ada pengajaran. Pasti, aku akan senyum dan gembira bila baca blog dia ni. Walaupun hanya kenal melalui blog tapi rasa seperti sudah jadi kawan lama yang mesra.

Blogger ni nama dia noe. Setiap kali dia update blog, aku pasti singgah. Entri blog dia adalah tentang personal life  dan pandangan dia tentang perkara yang remeh tapi sebenarnya banyak dialami oleh ramai orang contohnya hubungkait kecantikan dan bentuk badan. Bagi aku, dia selalu menaip dengan hati bukan merepek semata-mata. Itu yang buat blog ni jadi kegemaran aku.

Blog cikgu dahlia ni sarat dengan info. Since aku jarang untuk baca berita harian online mahu pun beli suratkhabar, aku banyak dapat info dari blog ni. Selalunya dia akan highlight berita penting dan kongsikan pendapat dia tentang berita tu. Jadi, pendek kata blog ni macam sumber berita untuk aku.

Pemilik blog yang aku rasa sangat berbakat dan kreatif dalam lukisan. Otak yang beku pun boleh cair bila tengok lukisan dia. Dia akan melukis dan bercerita melalui lukisan dalam entri. Sekarang ni, dia sudah ada buku content-conteng hasil lukisan sendiri untuk dijual. Cantiknya lukisan dia buat aku cemburu dan berangan-angan mahu punya tangan seni seperti dia.

Hanjila ni, kalau buat entri, aku rasa macam baca novel. Penuh rasa tersirat. Perlu dibaca berulang kali. Tapi, itu yang aku suka dengan ni. Cerita tentang cinta dan hidup dia sendiri. Penulisan yang aku rasa cukup matang dan diolah dengan kemas. ya, sebab tu walau dia jarang update, aku masih tunggu entri dia yang seterusnya.

Gadis dari Ranau, Sabah yang putih melepak ni pun ada tangan seni dalam gambar. Setiap kali dia ambil gambar, cantik dan oh cantik lagi. Cerita blog pun ada menarik dan tidak ditokok tambah dengan kisah remeh temeh. Peramah dan aku rasa seperti sudah berkawan lama dengan dia padahal kenal melalui blog saja. ya, azeanthy, jemput datang ke rumah raya nanti ^_^.

Itu adalah antara 6 blog kegemaran aku. Kamu boleh klik link mereka dan cuba baca entri mereka. Dunia blog ni memang ada banyak manfaat kalau digunakan dengan sebaik-baiknya. ^_^.

Salam ramadhan ke 28 hari. 

5 comments:

  1. Love aki and dear Eyan..they both are awesome ..:)

    Happy 28th Fasting dear..

    Salam Eidul Fitri Al-Mubarak bro,And Happy 54th Independence Day..

    In the hope of all my wrongful,mistakenly,unintentionally offended and coarsest language in my comments so far I have been with you,You'll forgive me..

    ReplyDelete
  2. ho ho ho.. tengkiu Kak.. ^_^.v.. Sayang kakak.. jan lupa,si Aki mo ikan masin KB.. kirim ah.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  3. aku x msk dlm list ka? kakaka men men ja..tq for sharing :)

    ReplyDelete
  4. hai kak misya,

    kak, thanx sgt sbb sudi singgah baca di blog sy. sy pun suka blog kakak, bole bljr masak, kecantikan, dan sbg sumber motivasi sy.

    terharu \(^-^)/

    ReplyDelete
  5. diva pink;same with u dear..minta maaf utk semua slh silap ahh;D slmt hari raya;D

    aki:hahaha..ba, ok, blh2 nnti aku kasi kirim ah.

    aima: next time ma ko masuk dlm list;D

    hanjila:naaa,jgn ko nngis tu..;D krg aku nangis jg;D

    ReplyDelete

sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...