Wednesday, 24 August 2011

Kesan Safi Rania Gold


Sebenarnya aku selalu berusaha untuk keluar dari rumah tanpa perlu pakai foundation dan loose powder atau bedak tabur segala tu. Tapi, aku rasa muka aku akan nampak teruk sebab ia kurang gebu, kurang putih dan kurang halus.  Maka, dengan kadar kerajinan paling sedikit, aku akan tetap tenyeh benda-benda ni di muka aku.


kryolan, elianto dan anglefit. Aku ada pakai juga maybelline yang botol biru tu. lupa nama. Kamu ingatla apa-apa. Semua benda ni memang akan menampakan muka flawless tapi palsulah. Kalau lepas cuci mekap, muka kembali seperti biasa. Kusam.


Kemudian, kerana aku mula merasakan yang  kulit muka semakin dimamah usia, aku cuba Safi Rania ni. Mula-mula tu aku cuba krim kecantikan tu hujung tahun lepas. Asal pakai, jerawat pun datang kata hai, hai. Aku berhenti pakai. Takut.



Lepas tu, bulan 7  tahun ni, aku cuba pakai pencuci dan scrub.  Masih ada hati mahu pakai sebab yakin dengan produk halal. Okay, aku rasa sesuai dan aku beranikan pakai semula krim tu. Oh, makin ok. Dalam sebulan jugalah aku pakai. Masa tu, aku pakai krim kecantikan tu semula dan jerawat tidak kurang kata hai.


Bila, aku semakin yakin, aku cuba beli semua produk safi Rania ni dari pelembab malam dan siang, toner dan serum. Aku baru beli semua ni dalam 2 minggu lepas.

Dan, selepas pakai semua produk Safi Rania ni dalam masa 2 minggu, ni lah hasilnya.


GAMBAR TANPA DI EDIT.


Gambar sebelum
1 Mei  yang lepas. Masa ni muka aku agak gelap dan masih juga gelap walaupun pakai foundation. Yang ini aku pakai foundation kryolan. Muka aku berminyak juga dan aku selalu kena pastikan ada kertas serap minyak tu dalam handbag aku. Aku start pakai Safi rania bulan 7 tu tapi pencuci dan scrub saja. Masa tu kulit nampak ada perubahan, sudah mula tidak berminyak dan jerawat pun cepat kecut.

Gambar selepas
24 Ogos.  Tarikh bersejarah hari ini . Sudah 2 minggu aku tidak pakai lagi foundation ke mana. Aku just pakai toner, pelembab siang yang ada SPF 20++,  krim kecantikan rania dan compact powder ZA. Muka aku tidak berminyak lagi dan tidak perlu lagi aku berlama-lama depan cermin sebab safi rania memudahkan segalanya.  Kesan jerawat dan bintik-bintik hitam pun mula hilang.  Terima kasih safi rania ^_^. 

* Since aku sudah pakai semua produk safi rania ni, foundation aku tu, jadi hiasan di atas meja solek. hmm. 


24 comments:

  1. first time tengok blogger buat testimoni produk safia ni. what can i say is boleh tahan effectnya (:

    ReplyDelete
  2. aku pun start suda pakai ni..ketara la kan kita menua..

    ReplyDelete
  3. syazwan:hihih.org lain sllu review brg mahal je.;D

    aima: bagus ma..teruskan usaha..;D tula mmg menua sdh ni kita.hahaha

    nizam ijam:tq;D

    ReplyDelete
  4. syazwan:x ramai yg bt testi utk safia rania ni.rmi yg bt testi utk produk halal je;D

    aima: ba bagus ma..teruskan usaha ma;D

    nizam;tq bro;D

    ReplyDelete
  5. tp tuan dia memang da comel da .. :D

    ReplyDelete
  6. nizam:hahaha...comel la konon;D

    ReplyDelete
  7. sa mau try yang serum dia tu..heheh

    ReplyDelete
  8. salam...kak misya rasa, umur macam farah ni boleh pakai kah safi rania gold ni ah?

    ReplyDelete
  9. salam..nk tye..klu umo dlm 22 or 23 thn..leh ke pkai safi rania ni?ari 2 de tye promoter,tp die xglakkan..y die glakkn 2 25 thn ke ats..so cmne 2?

    ReplyDelete
  10. farah: blh tu dik.ko try jak;D

    anonymous:actually, kulit kita akan mula menuju penuaan bila umur 25 ke atas sbb tu la penting untuk kita pki produk untuk mengelakkan penuaan tu beraja di muka.hihi.

    tp, klu bagi sy, ini pendapat sy sajalah, lbh baik mengelak lebih baik drpd mengubati.takkan nak tunggu muka kita berkedut2 baru nak pakai kan. so, x slh rasanya pakai safia rania even baru 22.sbb fungsi semua produk safi rania yg sy pakai tu kebanyakkannya untuk mengelakkan penuaan., mengekalkan keanjalan dan kecantikan kulit.

    klu cik/puan nak cuba, blh try yg trial pek tu, klu rasa ok, teruskan.klu x blh stop.try dlm masa 2 minggu.trial pek tu murah je dalam rm 30++.slmt mencuba;D

    ReplyDelete
  11. mamy sy pakai ni safi rania.bgs tmpt dia.sy pun ada try2 jg.ok jg tmpt sy.tp last2 sy tukar produk lain yg lebih power sama kulit sy

    ReplyDelete
  12. saya pun pakai safi rania jugak dulu. tapi sejak dua bulan lepas tukar pi safi perfect 10. oke jugak :)

    ReplyDelete
  13. Tgh nk srvey prduk mn y elok. Ad gk trgin nk try safi rania. Bile tbca comment u all trus nk g bli. Tp xtau nk mula dr mn. Ape y ptt pkai n cr brturutn pmakaiannye

    ReplyDelete
  14. Tgh nk srvey prduk mn y elok. Ad gk trgin nk try safi rania. Bile tbca comment u all trus nk g bli. Tp xtau nk mula dr mn. Ape y ptt pkai n cr brturutn pmakaiannye

    ReplyDelete
  15. Tgh nk srvey prduk mn y elok. Ad gk trgin nk try safi rania. Bile tbca comment u all trus nk g bli. Tp xtau nk mula dr mn. Ape y ptt pkai n cr brturutn pmakaiannye

    ReplyDelete
  16. dilla: try nak buka blog u tp x ada link, so, sy jwb di sini ye. mula2 pki pencuci dlu, lps tu, toner, serum, pelembab siang ( utk siang ), pelembab malam ( utk malam ) n then krim kecantikan sebagai alas solekan. scrub tu pakai 3 kali seminggu je. ;D

    ReplyDelete
  17. that'sgud news sis..i used SRG too.i was falling in love with safi product since it's my 1st product used. safi is natural,love it!

    ReplyDelete
  18. tengah bermanja dengan SRG nie...harap2 serasi...sehari 2 awal pakai ada rasa mcm gatal2 skit...harap ok semua nya

    ReplyDelete
  19. produk ni ada had umur ke yang disarankan pakai.. cz sahanbat saya kata just untuk 30 tahun ke atas je.. kulit muka saya slalu tumbuh jerawat, nampak kusam, kulit tak sekata..liang pori pula besar dan kulit berminyak.

    p/s; tlong beri respon

    ReplyDelete
  20. sy rasa kulit berminyat n jd berjerawat sbb pakai foundation. before this, sy memang suka pakai foundation..mmang nmpak sedikit gebu, tp bila menjelang tengahari mulalah muka berminyak & berkilat-kilat. So,sy ada try stu produk kecantikan tempatan beserta facial sekali. alhamdulillah Ok. salon kecantikan tu nasihatkan sy tidak menggunakan foundation sbb kulit sy cepat berminyak. & sejak tak guna foundation tu..jerawat semakin kurang.

    So, skang nak try safia rania gold ni. Mana tahu menjadi..dulu2 zaman muda beia D guna safi balqis sbb kulit muka takde masalah..skang ni tah kertu..kenalah try produk anti penuaan pulak lah nampaknya

    ReplyDelete
  21. a'ah la muka saya pun jrawat bnyk la lps pkai serum safi ni..mmg mcm tu ke

    ReplyDelete
  22. Kulit sy xserasi dgn safi rania ni.. habis teruk muka jadinya.. tapi skng suda cantik.. pakai 1 ptoduk shj.. xperlu makeup lain dah.. sy roll nucerity skincerity shj mlm2.. pencuci muka juga dh xpakai.. seronok sgt.. siapa mau boleh ke fb sy nama Alma Delisha or email di slopyjinx_smiley@yahoo.com

    ReplyDelete

sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...