Monday, 8 August 2011

Pakai SK-II untuk kulit wajah bersinar dan mulus


3 bulan saja lagi, umur aku sudah menginjak ke 29 tahun. Agak tua tapi bila masih ada no. 2 di permulaan nombor 2 sebelum bertukar ke angka 3, pada tahun depan, aku masih boleh senyum. Syukurlah, Tuhan masih bagi nafas untuk terus hidup di bumi ni. Masih berpeluang untuk mencari sakinah dan keberkatan hidup sebelum berada di alam yang satu lagi.

Bila umur sudah meningkat ke 29 tahun ni, penjagaan pun kena teliti juga. Kalau tidak, kesan penuaan tu berlumba-lumba untuk beraja di muka.  Kadang-kadang ada rasa jeles nampak muka model yang flawlessness  tidak sudah. Lebih-lebih lagi kalau nampak muka baby yang licin umpama putih telur yang direbus tu, mulalah aku berangan untuk ada muka selicin itu. Without mekap pun, muka masih licin dan gebu. Tidak perlu tempek bedak yang tutup lubang pori segala. i hate i so much!

suami kata: kalau mahu sangat muka licin lagi, pakailah kertas pasir. hahahaha. Kalau aku gosok pakai kertas pasir, bukan lagi putih, merah isi berdarah, bos! Terus pengsan!


Muka bogel tanpa mekap
Kepelbagaian produk masa kini selalu buat aku teruja untuk mencuba nasib. Mana tahu berhasil untuk jadikan muka sempurna. Masih comel walaupun sudah melewati 29 tahun. 

Dalam iklan SK-II, ia selalu mengambarkan akan kesempurnaan wajah selepas menggunakannya. Mereka kata, ia mahal tapi berbaloi. Betulkah tu? Aku baca testimoni orang yang pakai, wow, menakjubkan. Muka licin, gebu, no pores dan cantik walau tanpa mekap.


Memetik kata personaliti Haruka Ayase dalam  kosmo online Kandungan unik SK-11 iaitu : Pitera  adalah sejenis kandungan yang kaya dengan nutrisi penting untuk kulit.
Penemuannya dikatakan bermula apabila saintis mendapati kandungan ragi di dalamnya mempunyai kuasa untuk mengembalikan kecantikan kulit. Ia juga difahamkan berupaya menjadikan kulit lebih muda dan bercahaya.
“Rumusan pitera juga berkemampuan melawan ketidakseimbangan setiap zon dengan kandungan vitamin, asid amino, mineral dan asid organik,” ujarnya dengan penuh keterujaan.
Hakura berkata, ke mana saja dia pergi hatta ke negara luar, dia tidak pernah lupa membawa produk SK-II.
Antara produk yang wajib dibawa ialah esen rawatan muka, krim pelembut dan topeng muka. “Itu semua merupakan asas membantu menjaga rejim kecantikan saya,’’ katanya.
Ada peringatan yang dititipkan oleh wanita jelita itu.
“Bagi yang menggunakan esen rawatan muka, pastikan kuantitinya mencukupi supaya ia mampu meresap masuk ke dalam kulit muka dan menampakkan hasil,” pesannya kepada semua pengguna SK-II.
Jelas Haruka, penggunaan esen umpama menggunakan penyegar muka sebenarnya.
Sumber : kosmo.com
Semua perempuan mahu selalu dilihat cantik. Pencubaan untuk memakai SK-II boleh dimulakan dengan membaca info tentang SK-II dalam web SK-II sendiri. KLIK SINI> SK-11
Rupanya ada skincare tips juga dalam web SK-II ni. Ia tips berguna cara untuk menjaga muka bagi yang masih belajar, bekerja, akan berkahwin, mengandung. selepas melahirkan anak dan untuk aktiviti luar. 
inilah dia Haruka Ayase, duta SK-II yang kata mereka punya kulit muka  bersinar bak kristal dan  tampak bercahaya.^_^

Dia juga digelar Mochi mochi Tomago yang bermaksud kulit yang mulus

Menerujakan.
Hmm... Mungkin tunggu bonus hari raya ni dapat barulah beli SK-II. ^_^
p/s ada sesiapa yang pernah pakai SK-II? 

23 comments:

  1. ADA juga aku berhajat mau pakai sk-ll kak,aku p servay la harga.kalau dalam rm 300 kebawah aku ok jak(diam hatai sik tu)sekalinya baru dia punya krim malam sudah mencecah rm400,belum lagi set2 yang lain..ai aku padam kan sahaja la dulu hajat dihati ku..alap aku makai badak buas alap lagi..hahaha.masam dau2 a tek..buas tenepo engko kunyit a..hahahaha..tarang2 no pan tulus mulus moo amun rajin..hahaha

    ReplyDelete
  2. si Aki pun mo pakai SKII la ni.. Hahaha..

    ReplyDelete
  3. cntik je muka u....

    takyah pakai sk2 pun dah ok...

    ReplyDelete
  4. Mochi mochi Tomago comelnye... try la dear!

    ReplyDelete
  5. waaa....betul ka ni kak misya???but ur face looked smooth even though without make up bah....

    and i wish to have a flawless skin too,hee..

    ReplyDelete
  6. marina: hahahaa. bana no dik.mahal bana tek.tp, un pan eh pek diki-diki jo. nia teko 100.blh pan nerai eh dau dik.tp, meli mu tak kadai la..hihhi.tp, wajah nu andang lawa tek dik.nia payah makai sk-ii. hihi.aku pan makai badak buas tenepo kok kunyi no tu balik dik.alap lagi.lagi murah.hahahah

    ReplyDelete
  7. aki:klu aki sdh pakai, kasi review ah.hihi..

    ieda: insyallah..coming soon;D

    azean: ya, bah konon dik.rmi sdh try tu;D.walaaa na smooth dik.kamera trik jak tu;D

    ReplyDelete
  8. jumppe blog ni random sbb nk cari info psl sk2. i nk bukak link in new tab..sbb nk bce sk2 nye website n ur blog at the same time. tp kuar msgbox kate jgn kopi..adeh...xnk kopi pn la. pls enable open url in new tab...

    ReplyDelete
  9. huahhh licinnya muka misya.suka2..teringin nk pakai,tp mahal

    ReplyDelete
  10. kalao nak sangat cuba SK II, boleh dapat kat sini saja... http://www.dedandelion.com, original, dan murah kalao berbanding harga market luar tu, i juga beli kat sini ja. servis dia org best... dan SK II memang best ;D
    I dah cct usia 30... tp ramai yg ingat i 22 saja... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx atas comment kamu... saya beli dekat sana 2 minggu lepas, sebab jumpa komen kamu... service dia org memang best... dah start guna, macam miracle sudah start nampak di muka saya... thank you very much ^^
      seronoknya... tak sabar nak kongsi dengan sedunia ni... haha

      Delete
    2. saya baru order online..tapi mcm mana nak tahu payment kita tu noticed ek..delivery macam mana?..

      Delete
    3. hi me, biasa after payment kan, kena update info ke email meraka. delivery biasanya meraka pakai poslaju.

      Delete
  11. hairan tak dpt sharing ni... cuma nk recommend ja online store yg murah blh dpt skii, tp gagal. Kalao tak dpt, try saja google dedandelion, dia org jual skii dengan harga yg murah... boleh dpt kat sana saja... skii memnag bagus, walao usia ku dah 30, tapi masih tmpak 22, haha

    ReplyDelete
  12. saya ada menjual SK-II trial set and full size..murah dr counter..boleh klik nama utk link fb sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ke sk II.. muka jeragat boleh pulih ke.. set lengkap berapa?

      Delete
  13. kan sekarang dh ada set 4 men.. hahaha ingt nk pakai la.. sbb jd student ni strees kot... diorng ckp set for men dlm RM400 lebih jerr... tp ramai ckp kena hati2 takot kena yg ciplak punya... sbb tu x beli2 lg..

    ReplyDelete
  14. cam mane pula ade jual yg murah kat online ye...boleh dipercayai ke...kalau betul nak try

    ReplyDelete
  15. Blog sakurabeauty..ada jual product sk2...

    ReplyDelete
  16. produk malaysia yg setanding sk2 skrg da de...
    myracles beauty..mmg puas ati... =)

    ReplyDelete
  17. I love reading a post that will make men and women think.
    Also, many thanks for permitting me to comment!


    Take a look at my website :: teichpumpe solar akku

    ReplyDelete
  18. Nak try sk2....tgk kulit org jepun sume lawa...

    ReplyDelete
  19. ada promo utk sk-ii... tadi jumpa kat facebook, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=399996413442195&set=a.289570817818089.62939.201062210002284&type=1&theater . rasa2nya kena restock byk2... hehe

    ReplyDelete

sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...