Tuesday, 3 January 2012

Tutorial shawl ala tocang

Penutup cuti ini, aku buat lagi satu tutorial pertama bagi 2012 untuk kamu pembaca blog ini.
Shawl ini shawl yang punya panjang dan lebar yang biasa tu.
Cuma, untuk cover leher, gunalah inner neck. Kalau ada inner neck, kamu lilit macamana pun, kamu masih boleh yakin pada diri sendiri.

p/s Abaikan background belakang yang berantakan.

Pakai inner neck dulu

Letak shawl di kepala satu di depan ( Panjang ) dan satu lagi di belakang ( Pendek  dan pinkan di tempat anak panah tu )

Ambil shawl yang di depan ( Gambar di atas ) dan lilitkan kiri dan kanan seperti gambar di bawah


Hasilnya akan jadi macam ni

Kemudian, ambil yang bahagian hujung tu dan bawa ke atas kepala

Pinkan di bahagian anak panah tu

Hasilnya:

Ini gambar bahagian belakang


Bahagian depan
Ia panjang di depan

Macam begini juga

Ini hasil yang sama tapi ini juga Inner neck Maysaa

Selamat mencuba untuk semua.

5 comments:

  1. aku mo try nee...nda byk bicara n lilit2...hihi

    ReplyDelete
  2. cantik dan kemas. saya pakai mesti tak menjadi. ;)

    ReplyDelete
  3. wah..ini yg ku tggu2...heheheh.. mo di try nnt ni..:)

    ReplyDelete
  4. cantik banget sista,,
    izin mencontoh ya ..

    ReplyDelete

sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...