Monday, 26 March 2012

Tutorial Pashmina Style Silang

Nah, ini tutorial pashmina style silang. Untuk kawan-kawan yang selalu bertanya, cuba ikut cara ini, senang saja dan bukannya mengambil masa yang lama. Kalau pakai macam ni, ada yang tanya, berapa lama aku atur gaya begini. 2  minit pun tidak sampai.

Letakkan pashmina di belakang tengkuk. Sebelah panjang dan sebelah pendek. Ambil yang bahagian bawah seperti yang anak panah tunjuk dan letak secara silang di atas kepala macam gambar di bawah.

Letak silang macam ini. Kemudian pinkan mcam yang anak panah tunjuk.

Lepas tu, Tarik pashmina yang panjang tadi macam di atas

Tarik ke atas kepala dan temukan permukaan silang begini.

Lipatkan sedikit di tempat anak panah tu dan kemaskan.

Kemaskan pada muka macam gambar di atas

Pusingkan hingga ke atas kepala dan pinkan di bahagian anak panah tu.

Hasilnya:




Ini gambar belakang

25 comments:

  1. aiyokk kuling..aku elejek sikit kalo lilit2, silang2 ne.. hihi..apapun, ko memang kreatif lagi inovatif..(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ko try lu, msti ko suka;D

      Delete
  2. Erk,,tak paham jugak,.kena tunjuk depan2 - kak lina

    ReplyDelete
  3. wahh..comel la bila da siap.
    ai try jg td tp x jd pun.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke? laaa, msti ada yg tersalah ambi tu...jgn putus asa;D

      Delete
  4. hany mmg tak pandai pakai shawl/pashmina bagai ni, sbb selalu nya tak cover depan belakang.1st kenala cover aset kt depan, then slalu yg belakang mesti senteng, hurmmm cara ni cover tak eh? nanti la nk try jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. hani, sy guna pashmina jd mmg ia cover depan n belakang. pashmina kan panjang dan lebar beza dgn shawl yg pendek je. jd, blh try yea;D

      Delete
  5. xreti la tudung silang2 ni. xpernah nya jadi. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pun sy try selalu x jadi, tp, lps buat byk kali, baru la jadi. hihihihi

      Delete
  6. Semoga sihat dan baby dalam kandungan sihat dirahmatiNya

    ReplyDelete
  7. cantiklah, kalau dapat sediakan tutorial vedio lagi senang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah, masa akan dtg, sy cuba pki video:D

      Delete
  8. santik betul sap hasilnya kak,tapi kalau aku yang pakai memang hasinya muka aku bulat macam bola pan.haha.besar juga hati aku mau buat lilit2 ni kak,tapi kuling alesya rajin betul juga repair2..sudah cantik di kasi cantik lagi..haha.


    kak aku nampak muka kakak macam cengkung pulak..nampak sangat lepas sakit..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..... mmg sab pdani alesya tu tau. mau jg dia tgk ba tu mama dia tmbh cantik klu pki lilit. hahaha;D. ya ka dik? cengkung betul ka? aku perasan jg dik. tu la aku hairan ai kenapa muka aku nmpk gitu mklu bergambar. nipis ni muka aku.huhuhuh

      Delete
  9. kak,ai pan aku duduk depan laptop dengan selendang ini sekarang..mau belajar kenon,ai pesil no pan kang tu,simak sap kiti..hahaha.bah ngelilit dulu aku kak a.hihihi.mataiiii..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ba, yan lagi sab benuat dik. ngelilit jeno.hahahaha

      Delete
  10. na kak,aku cuba2 ndak pulak jadi2,ada pun kejadiannya masam lilit olos di kepala eyang tu.hahaha.macam janazah pun ada.haha.waktu lilit tu kak,kasi tebalik ka tu selendang?aku buat ai belit pan. yang didalam tu diluar,yang bunga diluar didalam..ngam no tek a,niak pan liung kokok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai matai aku tito dik.hahaha. tingot ku eyang terus. hahahaha. nia pyh kasi terbalik dik. macam biasa jak tu. tp, lps letak di leher, ko ambi yg bahagian dalam tu utk letak di kepala. harus la ko try lagi dik.;D

      Delete
  11. cantik lah! selalu try buat tak maw jadi . urmmm .

    ReplyDelete

sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...