Sunday, 20 January 2013

30 minggu kandungan
30 minggu usia kandungan. Macam-macam perasaan datang. Bercampur aduk dengan antara rasa gembira dan takut. Mana lagi memikir kesan strech mark yang semakin menakutkan. Tidur malam atau siang pun sudah tidak lena lagi. Semuanya serba tidak kena. Tandas sudah jadi teman setia. Belum lagi tisu yang kena sedia berbugkus-bungkus. 

Kemudian, mengira pergerakannya sehari-hari. Kalau dia asyik tidur berdiam diri, mulalah hati fikir itu ini. Zikir & doa kumat kamit dibaca supaya dia selamat di sana. Apalah daya seorang manusia seperti aku yang sedikit pun tidak tahu bagaimana keadaannya di sana. Cuma, yang termampu adalah berdoa dan bertawakal. Bila melalui semua ini, teringat emak di kampung, bergenang air mata. Saat ini juga aku mahu bersujud di kakinya. Mohon ampun untuk setiap dosa padanya. 

Menghitung waktu yang semakin hampir memang benar-benar mengilakan rasa. Pada suami, doakan semuanya baik-baik belaka. Pada keluarga, doakan aku & anak ini terus bersatu hati. Pada kawan-kawan, doakan kelancaran aku jalani peralihan kehidupan ini. Dan padaMu Tuhan, persiapkan jiwa aku dengan kekuatan & ketenangan. Amin.

#Copy paste dari INSTAGRAM

# Belum berkesempatan untuk buat entri baru tahun 2013.


sponsor by:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...